Inspectie noodverlichting

Wist u dat de inspectie van de noodverlichting jaarlijks verplicht is? Het is natuurlijk belangrijk dat de noodverlichting bij u in uw bedrijf of in uw woning werkt bij eventuele calamiteiten. Met de jaarlijkse 'inspectie noodverlichting' zorgen onze vakkundige elektriciens ervoor dat uw noodverlichting optimaal blijft functioneren. 

Vraag een inspectie noodverlichting aan

Soorten noodverlichting

Er zijn verschillende soorten noodverlichting:

  • Vluchtrouteverlichting
  • Vluchtwegaanduiding
  • Vluchtwegverlichting
  • Vervangingsverlichting
  • Noodevacuatieverlichting
  • Anti-paniekverlichting
  • Noodverlichting op werkplekken met risico

Beyer Installatie adviseert u graag over het aansluiten van uw noodverlichting. Wij helpen u ook graag bij het maken van een compleet noodverlichtingsplan voor uw gebouw. 

Waarom een inspectie van uw noodverlichting

Veiligheid is bij elektriciteit prioriteit nummer één. ´╗┐Het doel van een inspectie noodverlichting is het controleren of de installatie wel voldoet aan de technische voorschriften en veiligheidsvoorschriften. 

Hoe ziet de inspectie van noodverlichting eruit? 

De inspectie van de noodverlichting is verplicht in Nederland. Of de noodverlichting goed functioneert of niet wordt vaak niet opgemerkt. De noodverlichting gaat immers pas functioneren als de stroom uitvalt en dat gebeurt gelukkig niet of nauwelijks. Een van de belangrijkste onderdelen tijdens de inspectie is het controleren van de accu van de noodverlichting. Een gemiddelde accu moet namelijk om de 4 jaar vervangen worden. Daarnaast zal de inspectie noodverlichting ook de vluchtroute(s) inspecteren. Ook zullen de lampen van de noodverlichting worden vervangen. De lampen worden vervangen ook als de maximale levensduur bijna nadert; de volgende inspectie noodverlichting volgt namelijk pas een jaar later! 

Benieuwd wat Beyer nog meer doet tijdens een inspectie van de noodverlichting?  Of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of door te bellen naar 0186 - 69 30 99. 

Neem contact met ons op

 

 

Neem contact op