Rookmelders plaatsen

Iedereen weet; tijdens je slaap ruik je in principe niets. Het is dan ook niet heel gek dat de meeste dodelijke slachtoffers vallen door het inademen van rook. Een of meerdere rookmelders plaatsen in uw woning of appartement kan daarom van levensbelang zijn. Per 1 juli 2022 geldt er zelfs een rookmelder plicht.

Wij helpen u graag bij het plaatsen van een of meerdere rookmelders. 

Meer informatie over rookmelders

Rookmelders plaatsen

Per 1 juli 2022 geldt er dus een rookmelder plicht. Die rookmelder plicht geldt al langere tijd voor nieuwbouwwoningen die bij de oplevering al voorzien zijn van rookmelders. Maar gelukkig moeten dus ook per medio 2022 bestaande huizen voorzien zijn van rookmelders. Brand maakt immers geen onderscheid tussen typen woningen, niet waar? 

Wilt u graag rookmelders plaatsen in uw woning of appartement? Er zijn een paar dingen waar u op moet letten. In de eerste plaats moet iedere woonlaag voorzien zijn van een rookmelder. Daarnaast moet er een rookmelder zijn in een besloten ruimte waar een vluchtroute doorheen loopt. U plaatst altijd de rookmelder aan het plafond

Rookmelders plaatsen door Beyer Installatie

Rookmelders plaatsen; dont's 

Een rookmelder wordt nooit op een van de volgende plekken geplaatst: 

  • In de keuken 
  • Op vochtige plekken zoals een badkamer
  • Boven de verwarming of bij een ventilator

Rookmelders in bedrijven

Er is dus een rookmelder plicht voor woningen. Maar hoe zit dan voor bedrijven? In principe geldt er alleen een rookmelder plicht voor bedrijven als deze ook een woonfunctie hebben; zoals verzorgingstehuizen bijvoorbeeld. Maar voor uw veiligheid en dat van uw personeel is het natuurlijk wel verstandig om rookmelders in uw bedrijven te laten plaatsen. 

Rookmelder plicht per 1 juli

De rookmelder plicht is dus per 1 juli 2022 van kracht. Alle woningeigenaren zijn verplicht om op iedere verdieping van de woning(en) die zij bezitten minimaal een rookmelder te plaatsen. Dit geldt ook voor verhuurders van panden van voor 2003. 

In de rookmelder plicht wordt onderscheid gemaakt tussen bestaande en nieuwbouwwoningen. Zo hoeven rookmelders in bestaande woningen in principe niet gekoppeld te zijn met elkaar maar moeten zij wel gevoed worden door batterijen. 

Wilt u meer informatie over de rookmelder plicht en de mogelijke gevolgen voor u woning(en)? Neem dan contact op met ons op.

Rookmelders plaatsen door Beyer Installatie? 

Brandbeveiliging, bijvoorbeeld door middel van rookmelders, is cruciaal voor het vroegtijdig signaleren van brand en kan grote (im)materiële schade beperken. Wij hebben de kennis in huis om betrouwbare brandveiligheidsadviezen te geven en helpen u bij het bepalen van de beste plaats voor het plaatsen van de rookmelders.

Het plaatsen van rookmelders is dan ook iets wat wij op dagelijkse basis doen bij onze opdrachtgevers. Wij plaatsen alleen rookmelders van de beste kwaliteit en die voldoen aan de NEN-EN14604 eis. 

Meer weten over rookmelders plaatsen? 

Is uw woning of pand nog niet voorzien van rookmelders? En wilt u graag voor 1 juli 2022 rookmelders laten plaatsen? Neem dan contact op met ons op voor meer informatie! 

Neem contact op

Neem contact op