Domotica: besparing, veiligheid, duurzaamheid en gemak in-1

Wilt u een totaalconcept voor electronica in huis? Domotica, ook wel woningautomatisering genoemd, voorziet u van alle gemakken. Domotica is er voor uw comfort. ‘Onnodige’ handelingen worden geautomatiseerd, waardoor u meer profiteert van comfort, veiligheid en efficiency. Lees meer over wat domotica in uw huis of bedrijf kan betekenen.

Toepassingen van domotica

Domotica verbindt elektronica via een draadloos netwerk. U kent het vast wel, mensen die via hun smartphone de verwarming regelen. Of dat ze via hun smartphone de verlichting van hun huis alvast aanzetten voor ze thuis komen. Er zijn tal van toepassingen mogelijk met domotica. We zetten ze hier voor u op een rij.

Denk bij domotica in uw bedrijf aan:

 • aansturing van de thermostaat;

 • aansturing van rolluiken en/of deuren;

 • deur- en raam sensoren;

 • rookmelders;

 • beveiliging, inbraakalarm, camerabewaking

Ontdek de voordelen van domotica in uw bedrijf

camerabeveiliging domotica

Toepassingen in uw woning kunnen zijn:

 • automatisch dimmen, aan- en uitschakelen van verlichting;

 • de verwarming of airco regelen;

 • huishoudelijke apparaten bedienen;

 • beheren van audiosystemen

 • camerabeveiliging

 • regelen van zonwering

smartphone domotica

Langer zelfstandig met domotica

Ouderen wonen steeds langer thuis. Elektronische hulpmiddelen kunnen er voor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen functioneren en onafhankelijk kunnen blijven wonen. Domotica zorgt voor een betere kwaliteit wonen door integratie van technologie. Met bijvoorbeeld bewegingssensoren en beveiligingsmiddelen, zoals alarmsystemen, sloten en camera’s, kunnen ouderen zo veilig mogelijk leven in hun eigen huis.

Duurzaam wonen

Veel huiseigenaren zien steeds meer het belang in van duurzaam wonen. Dat kan op diverse manieren, waaronder energiezuiniger leven, woningisolatie en zonnepanelen. Maar heeft u ook wel eens gedacht aan het laten installeren van domotica? Domotica kan er voor zorgen dat u minder energie verbruikt. Domotica kan bijdragen aan duurzaam woongenot. En dat kan op de volgende manier:

 1. Energieverbruik verlagen. Bedien de thermostaat in uw huis op afstand. Ook kan de temperatuur van uw woning vooraf worden ingesteld. Het systeem leert op deze manier de situatie in huis en voorkeuren doorvoeren zodat u meer energie bespaart. En waarom zou u stoken in de slaapkamer als u beneden in de woonkamer bent?

 2. Verlichting aan-/uitschakelen. Bent u vergeten de verlichting uit te schakelen? Met domotica toepassingen kan dat alsnog op afstand. Of zet specifieke lampen ‘s ochtends alvast aan. Sluipverbruik wordt hiermee voorkomen.

 3. Monitoren van energie. Wilt u meer energie bewust worden? Met domotica kunt u uw energiegebruik monitoren. Vervolgens kunt u bepaalde elektrische apparaten automatisch uit- en inschakelen aangepast op uw gebruik. Bespaar energie, en dus kosten, door warmte en stroom slim te gebruiken.

Verlichting domotica

De voordelen van domotica

Een domotica-systeem automatiseert de woning door technische elementen zoals verlichting, verwarming, beveiliging en nog veel meer centraal te integreren en te bedienen in één systeem. Denk aan 1 centrale bediening (eventueel op uw smartphone) voor zonwering, verwarming, geluidsinstallaties, et cetera. Domotica brengt u meer woon- en werkgemak én meer veiligheid. Op een prettige en betaalbare manier hebt u met domotica.

Creëer de juiste sfeer

Wilt u de juiste sfeer in huis creëren? U kunt in één handeling uw lichten dimmen, de zonwering laten zakken, uw openhaard aanzetten muziek laten spelen. Over sfeer en comfort in huis gesproken!

Installeren naar behoefte

De elektromonteurs van Beyer Installatie installeren de domotica naar uw behoefte. Domotica-systemen zijn heel complex en de installatiemogelijkheden zijn legio. Bedieningsgemak staat op nummer één bij ons. Daarom installeren we altijd functioneel en naar uw behoefte, zodat u gegarandeerd op een eenvoudige en plezierige manier uw domotica kunt bedienen.

Meer weten over domotica en domotica toepassingen voor uw bedrijf of uw woning? Neem contact op met Beyer Installatie of maak een afspraak. via het contactformulier. 

Neem contact op 

 

Neem contact op