Installatie van domotica

U hebt de keuze gemaakt voor domotica in uw huis. Maar waar begint u als u uw huis wilt automatiseren? Maakt u vooraf alvast keuzes wanneer u een domoticasysteem gaat aanschaffen. De keuze voor bijvoorbeeld bedrade of draadloze domotica is van invloed op de installatie van domotica. Beyer Installatie geeft u graag advies over de mogelijkheden en voert ook de installatie van domotica uit. 

Contact opnemen

Maak een keuze uit een bedraad of draadloos domotica systeem

Eén van de eerste keuzes die gemaakt moeten worden als het gaat over domotica is of u een bedraad of draadloos domoticasysteem wilt. De installatie van domotica met een draadloos systeem is iets eenvoudiger en heeft minder impact op uw woning dan een bedraad domoticasysteem. Daarom heeft een draadloos systeem de voorkeur bij bestaande woningen of bedrijven.

Als u een nieuwbouwwoning heeft of u heeft toch al plannen om uw woning grondig te verbouwen, dan heeft een bedraad domoticasysteem de voorkeur. Een bedraad domotica systeem heeft nogal wat hak- en breekwerk tot gevolg.

Domotica installatie

De voor- en nadelen van een bedraad en draadloos domoticasysteem

Beide systemen hebben zo hun voor- en nadelen. Denkt u goed na welk systeem uw voorkeur heeft.

Een draadloos systeem:

  • Dit kan worden uitgebreid zonder dat er een verbouwing plaats hoeft te vinden.

  • Draadloze signalen kunnen verstoord worden door bijvoorbeeld wifi netwerken of draadloze telefoons.

  • Bij een draadloos systeem moeten signalen een afstand afleggen. Meestal is deze afstand ongeveer 15 meter.

Een bedraad systeem:

  • Dit systeem reageert over het algemeen sneller.

  • Een bedraad systeem is alleen toe te passen in een nieuwbouw woning bij een grondige verbouwing.

  • Uitbreiden is lastiger omdat er dan weer hak- en breekwerk aan te pas moet komen.

Zelf installeren van domotica

Een domoticasysteem lijkt eenvoudig in elkaar te zitten. Maar de installatie ervan is complex. U heeft veel kennis van elektronica nodig om een domoticasysteem zelf te installeren. In huis lopen namelijk verschillende systemen en bedradingen en het vergt veel vakkennis om deze systemen in één centraal systeem te verenigen. Daarnaast zou het kunnen dat uw verzekering niet uitkeert als u zelf uw domoticasysteem heeft aangelegd en er onverhoopt brand uitbreekt. Als u zelf de installatie doet komt er veel meer bij kijken dan u denkt.

Domotica installatie

Deskundige installatie van domotica

Voorkom problemen en laat uw domoticasysteem installeren door een betrouwbaar installatiebedrijf. Dan kunt u ervan op aan dat de installatie op vakkundige wijze uitgevoerd wordt. Wist u trouwens dat er ook een nieuwe wet- en regelgeving is op het gebied van domotica? Betrouwbare installateurs weten precies wat ze moeten doen en zijn van de regels op de hoogte.

Waarom Beyer Installatie?

Beyer Installatie heeft alle kennis in huis om uw domoticasysteem vakkundig te installeren. We adviseren u graag en hebben uitgebreide, jarenlange ervaring en kennis over elektronica om het systeem te installeren. Voor een professionele installatie van uw domoticasysteem bent u bij Beyer Installatie aan het goede adres. Download de brochure voor meer informatie. 

Wilt u meer informatie of kosteloos advies? Neem contact op met Beyer Installatie of maak direct een afspraak. 

Maak een afspraak 

Neem contact op