Projecten

490 zonnepanelen voor De Bruijne Landbouw

Duurzame energie als bijdrage aan een schoner milieu

In de voorbije periode hebben we, in opdracht van Doman Comfort, een zonnestroominstallatie mogen installeren op een nog in aanbouw zijnde landbouwschuur van 1.400m2.

In totaal gaat het om 490 zonnepanelen van ieder 380 wattpiek (Wp). De volledige zonne-installatie heeft een totaal geïnstalleerd vermogen van 186.200 Wp. De panelen zijn 'strategisch' aan de oost- en aan de westzijde gemonteerd. Hiermee wordt jaarlijks 162 Mega Watt (MW) opgewekt.

Om dit allemaal veilig aan 'het net' terug te kunnen leveren we hebben de zes omvormers van 25 KiloWatt aangesloten op een nieuwe verdeler. Deze verdeler is uitgelegd op 400A en beveiligd met 250A. Om dit mogelijk te maken is in het voortraject al een nieuwe Nutsaansluiting aangevraagd bij en aangelegd door netbeheerder Stedin.

Op deze aansluiting wordt niet alleen energie wordt teruggeleverd. De bestaande schuren zijn aangesloten en worden voorzien van energie. Om dit te realiseren hebben we een nieuwe hoofdverdeler aangesloten.

Al met al een mooie zonne-installatie waarmee onze opdrachtgever goede stappen richting een duurzame toekomst heeft gezet.

Wilt u meer weten over de installatie van zonnepanelen bij u op het bedrijf? Of heeft u een project waar een elektrotechnisch installatiebedrijf u bij zou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening. 

Neem contact op 

Disciplines

Elektro
Duurzaam

Neem contact op