Comfortabel en veilig met huisautomatisering

Huisautomatisering of ook wel domotica genoemd zorgt voor veel gemak in huis. Maar huisautomatisering heeft nog veel meer voordelen dan dat alleen. Wilt u weten hoe domotica in huis voor gemak, veiligheid en comfort zorgt? Lees dan verder of neem contact op met Beyer Installatie.

Neem contact op

Wat is huisautomatisering?

Domotica is de elektronische communicatie tussen elektrische toepassingen in en om het huis. Dit betekent dat al uw slimme apparaten met elkaar in verbinding komen te staan, zodat u het maximale uit uw apparatuur haalt. 

Domotica omvat alles wat te maken heeft met huisautomatisering, zoals het op afstand bedienen van uw verlichting of beveiligingssysteem. Met een domoticasysteem staat u altijd in contact met uw woning of bedrijfspand en dat neemt veel gemak met zich mee. Zo kunt u direct op uw smartphone zien of er verdachte situaties worden gemeten.

smart home toepassingen in huis

Huisautomatisering op maat

Huisautomatisering is per woning verschillend. Zo wil de ene persoon domotica gebruiken voor het besparen van kosten en de andere persoon wil juist een domoticasysteem om een veiligere woning te krijgen. Elk vraagstuk is anders en dat snappen wij als geen ander. Wanneer u ervoor kiest om uw woning te automatiseren bij Beyer Installaties, brengen wij eerst in kaart wat uw wensen zijn. Vervolgens gaan wij aan de slag om een domoticasysteem te programmeren en te installeren die volledig op u is aangepast.

Voorbeelden van domotica in huis

Met domotica in huis wordt het leven eenvoudiger en veiliger. Lees hier meer over de toepassingen van domotica in huis en overtuig uzelf van de voordelen van huisautomatisering.

Slimme thermostaat

U heeft vast wel gehoord van een slimme thermostaat. Met een slimme thermostaat kunt u bijvoorbeeld op afstand de verwarming alvast aanzetten, zodat u in een verwarmd huis aankomt. Bent u weg maar bedenkt u dat de verwarming nog aanstaat? Zet hem op afstand een paar graden lager en bespaar hiermee kosten.

Bovendien is het met domotica gemakkelijk om bepaalde processen te automatiseren. Laat bijvoorbeeld de airco aangaan als de kamertemperatuur een bepaalde temperatuur bereikt of laat de zonwering automatisch zakken als de zon gaat schijnen.

Huisautomatisering

Slimme verlichting

Eén van de populairste toepassingen van domotica in huis is slimme verlichting. U kunt uw verlichting via een app naar wens aansturen. Ook kunt u verlichting op afstand aan en uitzetten door middel van lichtschema’s.

Verlichting

Beveiliging

Houd uw huis op afstand in de gaten met slimme beveiliging. Denk hierbij aan een slimme deurbel met camera die kan worden doorgeschakeld naar uw smartphone. Maar ook alarmsystemen, beveiligingscamera’s en bewegingssensoren kunnen een melding geven naar uw smartphone, zodat u op afstand controle hebt over uw huis.

Doordat al deze beveiligingssystemen met elkaar in verbinding zijn werkt het systeem efficiënter en nog veiliger. Door uw beveiligingssysteem weer te koppelen aan bijvoorbeeld de verlichting is het ook mogelijk om een aanwezigheidssimulatie te activeren.

Huisautomatisering aan de buitenkant van het huis
Beveiligingscamera huis

Brandbeveiliging

Wist u dat slimme rook- of koolmonoxidemelders tegenwoordig niet alleen een geluidssignaal geven, maar ook een bericht naar uw smartphone sturen bij onraad? Door deze toepassing wordt het een stukje veiliger in huis!

Rookmelder

Aansturing van elektronica

Alle elektronische apparatuur die aangesloten is op domotica kan op afstand bediend worden. Denk hierbij aan de aansturing van rolluiken, zonwering, gordijnen, deuren, hekken en poorten, maar ook audioapparatuur of uw televisie.

Hoe wordt domotica geïnstalleerd in huis?

Bij de installatie van domotica in huis is technische kennis en kennis van elektronica een vereiste. Bij Beyer Installatie werken we uitsluitend met goed opgeleide vakmensen die de installatie van domotica in uw huis tot de puntjes toe verzorgen.

U kunt kiezen uit een bedraad of draadloos systeem. Ook hierin adviseert Beyer Installatie u graag. Het voordeel van een domoticasysteem is dat ze kunnen worden uitgebreid en aangepast naar uw behoefte.

Advies bij het aanschaffen van een domotica systeem

Er zijn talloze mogelijkheden bij domotica. Denkt u van tevoren goed na over wat u precies wilt met domotica. Natuurlijk adviseren we u graag.

  • Maak van tevoren een lijstje met wat u precies wilt automatiseren in huis. Denkt u ook aan uitbreidingsmogelijkheden op langere termijn.

  • Let op een systeem met bedieningsgemak. Het zou jammer zijn als u kiest voor een systeem wat ingewikkeld is om te bedienen.

  • Wilt u een bedraad of draadloos systeem? Bedenk van tevoren de voor- en nadelen en laat u adviseren.

  • Probeer de installatie van domotica te combineren met een verbouwing in huis. Dat scheelt kosten en verbouwings‘gedoe’ in huis.

  • Een domotica systeem in huis levert op termijn energiebesparing en dus kostenbesparing op. Daarnaast profiteert u van gemak en veiligheid. De kosten die de aanschaf en installatie van domotica met zich meebrengen wegen niet op tegen de voordelen.

Huisautomatisering en energie besparen

U denkt misschien dat het toevoegen van extra apparaten en domotica toepassingen juist extra energie kost omdat de apparaten de hele dag door stroom verbruiken. Het tegendeel is waar. Domotica is juist een goede manier om energie te besparen doordat het energieverbruik constant te monitoren is. Doordat u inzicht heeft in uw energieverbruik kunt u ook goed inspelen op de bediening van bijvoorbeeld uw verlichting of thermostaat. Leer hier meer over domotica en energiebesparing.

Als u dan ook nog eens stroom gebruikt voor uw huisautomatisering via uw zelf opgewekte stroom, dan bent u helemaal energiezuinig en duurzaam bezig. Zonnepanelen maken het plaatje compleet en heeft ook veel voordelen.

Huisautomatisering nieuwbouw woningen
Beyer Installatie voorziet u graag van goed advies over huisautomatisering en domotica toepassingen. Neem contact met ons op of maak een afspraak.

 Maak een afspraak

Neem contact op