Led-verlichting aanleggen

Led-verlichting aanleggen is een specialiteit en een klus waar u niet zomaar zelf aan kunt beginnen. Wilt u graag uw verlichting vervangen? Of wilt u led-verlichting aanleggen op plekken waar u dat nog niet heeft? De duurzaamheidsspecialisten van Beyer Installatie helpen u graag met het aanleggen van de verlichting.

Neem direct contact op

Led-verlichting

Led staat voor Light Emitting Diode en zit absoluut anders in elkaar dan een klassieke lamp zoals we die doorgaans kennen. Waar de klassieke lamp met een gloeidraad werkt, zetten diodes in led de elektriciteit om in licht.

Een van de grote voordelen van led is dat er ontelbaar veel kleurtoepassingen mee te realiseren is. Of en zo ja welke kleur een led uitzendt is afhankelijk van het halfgeleidermateriaal waar de led uit is opgebouwd. Een led is verder opgebouwd uit een chip van lichtgevend materiaal en een behuizing die deze chip beschermt en een bedradingsframe.

Led is dus een zogenaamde halfgeleider, die licht geeft als er in de juiste richting stroom doorheen wordt gestuurd. Dit is ook direct een van de risico's van led; indien verkeerd aangeloten wordt het licht in plaats van doorgegeven geblokkeerd.

Led-verlichting aanleggen: de voordelen

Een van de grote voordelen van led-verlichting is dat iedere denkbare kleur te realiseren is. Hiermee is led ideaal voor het creëren van sfeer in een bepaalde ruimte. Kleurbepaling is natuurlijk niet het enige pluspunt. Voordat u overgaat tot led-verlichting aanleggen, belichten we nog een aantal grote voordelen van led-verlichting.

Led = sfeer

Vaak wordt nog wel eens van led gedacht dat het kil en koud licht geeft. Maar niets is minder waar. Door de eindeloze kleurtoepassingen is led voor iedere ruimte ideaal om de gewenste sfeer te creëren. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om dimbare led-verlichting aan te leggen. Led = sfeer; we beloven het bij dezen!

Duurzaam en energiezuinig

Wist u dat een led lampje veel minder stroom verbruikt in vergelijking met bijvoorbeeld een gloeilampje? Led is tot wel 85% zuiniger dan de gloeivariant. Daarnaast verbruikt led 75% minder stroom en heeft led een veel langere levensduur dan de traditionele gloeilamp. Door het lage stroomverbruik stoot led-verlichting veel minder CO2 uit dan een gloeilamp. Kiest u voor led-verlichting dan kiest u automatisch voor het milieu!

Veelvuldig gebruik

Led heeft als voordeel dat het nauwelijks opwarmtijd nodig heeft, in tegenstelling tot de spaar- of gloeilamp. Deze varianten hebben doorgaans meer tijd nodig om warm te worden en volledig licht uit te stralen. Led is hierdoor uitstekend te gebruiken op plekken waar veelvuldig gebruik gemaakt moet worden van licht.

Led-verlichting aanleggen: de toepassingen

Doordat led-verlichting zoveel verschillende voordelen heeft, zien we in de afgelopen jaren het gebruik en het aantal aanvragen om led-verlichting aan te leggen enorm stijgen. Led-verlichting is sterk in opkomst en dat maakt de toepassingsmogelijkheden bijna eindeloos!

Led-verlichting aanleggen in huis

In de eerste plaats belichten we de toepassingsmogelijkheden in huis. De living ofwel de woonkamer is de ruimte waar over het algemeen de meeste tijd wordt doorgebracht. Het is de ruimte waar sfeer allesbepalend is en dus moet de verlichting in deze ruimte perfect op orde zijn. U kiest voor inbouw led-verlichting, opbouw led-verlichting, maar ook spots en tafel- en vloerverlichting met led. Hierdoor kunt u elke hoek in de kamer naar wens sfeervol verlichten.

Een andere ruimte waar u veel tijd doorbrengt is de keuken. In tegenstelling tot de woonkamer is in deze ruimte vooral functioneel licht van toepassing, want niets is zo vervelend als u de dinerbereiding zonder voldoende belichting moet doen. Is uw keuken tegelijkertijd ook de ruimte waar u dineert? Dan is ook hier sfeer belangrijk. Beyer Installatie kan voor uw keuken de juiste led-verlichting aanleggen die precies past bij uw bezigheden.

De laatste toepassingsmogelijkheid in huis die we graag nader willen toelichten is de badkamer. De badkamer heeft een hoge luchtvochtigheid en het is daarom goed om u bij het aanleggen van led-verlichting goed te laten adviseren over het type led-verlichting. U kunt bijvoorbeeld vochtbestendige ledstrips bevestigen in diverse kleuren. Ledspots geven wat feller licht waardoor u in bad een boek kunt lezen of bij de spiegel uw make-up bijwerkt. De lichtspecialisten van Beyer Installatie adviseren u graag voordat we aan de slag gaan met het aanleggen van led-verlichting.

Led-verlichting om het huis

We krijgen de vraag steeds vaker: is het mogelijk om led-verlichting aan te leggen in de tuin? Natuurlijk is dat mogelijk! Het prachtig uitlichten van die mooie beplanting of u wilt juist verlichting zodat u tot 's avonds laat in uw tuin kunt genieten van een drankje en een hapje? Het kan allemaal, maar het is wel belangrijk om dit op de meest veilige manier te doen. Want tuinverlichting aanleggen is niet zonder gevaar. Daarom adviseren wij graag als u besluit om uw tuin (extra) te verlichten. Wij kiezen bij tuinverlichting aanleggen uitsluitend voor installatie volgens de voorschriften.

Wandlampen; tegenwoordig zijn ze eigenlijk niet meer weg te denken uit een interieur. Maar wandlampen zijn bij uitstek ook geschikt voor exterieur. Door op de juiste manier gebruik te maken van de led-verlichting belicht en verlicht u uw woning op de meest prachtige manier. Buiten led-verlichting aanleggen? We adviseren u graag en willen u ook alvast inspireren. Bekijk ook eens onze projectenpagina voor nog meer inspiratie als het gaat om het aanleggen van led-verlichting. 

Led-verlichting aanleggen om het huis

Led-verlichting aanleggen in uw tuin!

Led-verlichting aanleggen door Beyer Installatie

Bij Beyer Installatie volgen we alle ontwikkelingen rondom led-verlichting met interesse. Hierdoor kunnen wij u alles vertellen over de voordelen van led-verlichting, adviseren wij u over uw keuze voor led-verlichting en helpen wij u bij de verschillende toepassingsmogelijkheden. Wij hebben veel ervaring met het aanleggen van led-verlichting. Wilt u meer weten over led-verlichting en het aanleggen? Neem contact met ons op.

Contact Beyer Installatie

Neem contact op