Led-verlichting

LED-verlichting is de laatste jaren sterk in opkomst en dat is niet gek. Met LED-lampen is veel energie te besparen, want ze zijn 85% zuiniger dan een gloeilamp, hebben 75% minder stroomverbruik dan halogeenlampen en kennen een lange levensduur. Daarnaast geven deze lampen en spots een rustige lichtbeleving, omdat de reguliere verlichting op wisselspanning draait (licht wisselt 50 x per seconde) en led-verlichting op gelijkspanning (licht brandt continu).

Download brochure

LED-verlichting

LED staat voor Light Emitting Diode en zit absoluut anders in elkaar dan een klassieke lamp. Waar de klassieke lamp met een gloeidraad werkt, zetten diodes in LED de de elektriciteit om in licht. LED is een zogenaamde halfgeleider, die licht geeft als er in de juiste richting stroom doorheen wordt gestuurd. Dit is ook direct een van de risico's van LED; indien verkeerd aangesloten wordt het licht in plaats van doorgegeven geblokkeerd. Verder is LED opgebouwd uit een chip van lichtgevend materiaal en een behuizing die deze chip beschermt en een bedradingsframe. 

De voordelen van LED-verlichting

LED-verlichting en het gebruik van LED heeft vele voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld eindeloos veel kleurtoepassingen. Door deze verscheidenheid aan kleuren is LED-verlichting ideaal voor het creëren van sfeer in een bepaalde ruimte. Naast de vele kleurtoepassingen is er veel keus op het gebied van gebruik. LED-verlichting kan in huis én in de tuin gebruikt worden. Naast particuliere toepassingen wordt LED-verlichting ook bij bedrijven gebruikt, zoals noodverlichting, kantoorverlichting en verlichting in bedrijfshallen.  

LED-verlichting door Beyer Installatie

TL-buizen vervangen voor LED-verlichting

Als elektrotechnisch installatiebedrijf ontvangen we regelmatig verzoeken van klanten die hun tl-buizen willen vervangen voor LED-verlichting. Vaak komen we led-lichtbuizen tegen als alternatieve verlichting, maar deze geven niet altijd de gewenste lichtbeleving. Beyer Installatie adviseert u graag hierover. Daarvoor volgen we alle ontwikkelen in led met interesse.

Bekijk ons project voor DAC Maasheim waar wij led-verlichting hebben toegepast (met energiebesparingen van 50%!).

Vrijblijvende offerte?

Wilt u meer weten over LED-verlichting neem dan contact op met een van onze LED-verlichting installateurs. Wilt u graag LED-verlichten (laten) aanleggen? Vraag dan een vrijblijvende offerte op bij Beyer Installatie!

Neem dan contact met ons op via 0186 - 69 30 99 of maak gebruik van ons contactformulier.

Neem contact op

Neem contact op