Groepenkast vervangen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun groepenkast laten vervangen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de groepenkast nog prima functioneert, maar dat er (een) extra groep(en) bij moet komen. Het kan ook zo zijn dat de meterkast dusdanig oud is, dat deze aan vervanging toe is. Laat uw groepenkast altijd vervangen door een goede installateur, met het oog op de veiligheid en kwaliteit. 

Neem direct contact op

Aandachtspunten voor groepenkast vervangen

Kiest u voor het vervangen van de groepenkast, dan zijn er diverse punten van belang. We geven u graag alvast een indruk van aspecten waar u rekening mee moet houden.

  • Heeft u een 1-, 2- of 3-fasen aansluiting nodig?
    Een 1-fase groepenkast is te herkennen doordat er 220/230V op de kWh-meter staat en is voor de meeste huishoudelijke apparaten geschikt. Een 3-fase groepenkast is meestal niet voor een huishouden geschikt en zien we veelal terug in kantoren en fabrieken. Je kunt het beste kiezen voor een 3 fase groepenkast op het moment dat je gelijktijdige verbruik van apparaten hoger ligt dan 8000 Watt. Wilt u bijvoorbeeld tegelijk koken op een elektrische kookplaat en gebruik maken van een grote oven dan is een dergelijke aansluiting voor krachtstroom aan te raden!
  • Hoeveel groepen zijn er nodig voor alle apparatuur?
    Dit hangt helemaal af van de hoeveelheid apparatuur. De meeste huishoudens hebben 4 tot 8 groepen in de groepenkast. Voor bedrijven ligt dit natuurlijk wel anders. Het is daarom raadzaam advies in te winnen bij een van onze groepenkastspecialisten.
  • Moet de groepenkast in de toekomst uitgebreid kunnen worden?
  • Wilt u een beltrafo toevoegen in de groepenkast?
    Een beltrafo is een spanningsomvormer die je gebruikt voor de deurbel. Een beltrafo wordt ook wel een beltransformator genoemd.

Buiten dat zijn er nog enkele aandachtspunten voor het vernieuwen waar we u graag persoonlijk over adviseren.

Kosten van groepenkast vervangen

Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent naar wat een groepenkast vervangen kost. Het is lastig om een richtprijs te noemen, omdat de prijs afhankelijk is van meerdere factoren. De kosten zijn opgebouwd uit arbeidskosten en materiaalkosten. De arbeidskosten worden uiteraard bepaald door de duur van het groepenkast vervangen. De materiaalkosten worden bepaald door de gebruikte materialen en extra opties die gekozen worden. 

Groepenkast vervangen door Beyer Installatie

Kwaliteit staat altijd voorop

Bij alles wat we als elektrotechnisch installatiebedrijf doen, staat kwaliteit voorop. Dat geldt ook als we bijvoorbeeld een groepenkast vervangen bij u thuis of bij u in uw bedrijf. Een installatie moet tot in de kleinste details netjes, veilig en vooral betrouwbaar zijn. Beyer Installatie is KvINL gecertificeerd. KvINL staat voor Kwaliteit voor Installaties Nederland. Dit is de hoogst haalbare certificering in onze branche en staat voor goede kwaliteit en veiligheid. Kwaliteit is ons bestaansrecht als bedrijf. Lees meer over hoe wij kwaliteit embedden in onze organisatie. 

Niet alleen een groepenkast vervangen?

Een groepenkast vervangen is een van onze specialiteiten. Maar dit is zeker niet het enige wat wij voor u kunnen betekenen. In totaal bestaat onze dienstverlening uit drie verschillende gebieden. Naast elektro, waar het vervangen van groepenkasten onder valt, zijn wij actief op het gebied van beveiliging. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere inbraak- en camerabeveiliging en schakelt u ons in voor toegangscontrole en zorgen wij ervoor dat uw pand (weer) brandveilig is. 

Bij Beyer Installatie denken we ook graag met u mee als het gaat om het milieu en duurzaamheid! Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Wij zijn u dan ook graag dienst bij het plaatsen van zonnepanelen of het aanleggen of vervangen van led-verlichting

Download onze brochure

Mogen wij uw groepenkast vervangen?

Wilt u weten hoeveel het voor u kost om uw groepenkast te vervangen? Of heeft u nog vragen ten aanzien van deze klus? Neem gerust contact met ons op, zodat we u uitgebreid kunnen informeren en adviseren. U kunt bellen naar 0186 - 69 30 99 voor meer informatie over groepenkast vervangen of ons contactformulier invullen.

Neem contact met ons op

Neem contact op