Nooduitgang verlichting

Het is belangrijk dat u in geval van nood altijd terug kunt vallen op de nooduitgang verlichting. Niet alleen voor uzelf maar zeker ook voor de medewerkers van uw bedrijf. Goed functionerende noodverlichting zorgt er voor dat alle aanwezigen in het pand de nooduitgang gemakkelijk kunnen vinden. U bent verzekerd van een veilige gang van zaken rondom het verlaten van het pand in geval van nood.

Een van onze specialiteiten binnen onze Elektro-tak is de dienstverlening rondom noodverlichting in de breedste zin van het woord. Onze gespecialiseerde elektriciens zorgen voor een optimaal en duurzaam functionerende nooduitgang verlichting.

Download brochure

Nooduitgang verlichting aanbrengen

Gebouweigenaren kunnen (volgens het Bouwbesluit 2012 en de Arbowet) verplicht zijn om nooduitgang verlichting aan te brengen. Het Bouwbesluit 2012 is gericht op de functie van de noodverlichting en het gebruik hiervan in een gebouw. Gebouweigenaren zijn hier verantwoordelijk voor. Vanuit de Arbowet geldt ten aanzien van de noodverlichting het Arbobesluit waar de werkgever verantwoordelijk is.

Nooduitgang verlichting is een van de noodzakelijke voorzieningen die aanwezig moeten zijn in een gebouw. Noodverlichting maakt een veilig gebruik van de diverse vluchtwegen en de nooduitgang(en) in een gebouw mogelijk. In principe moet de noodverlichting onder andere geplaatst worden bij: iedere deur die gebruikt wordt bij ontruiming, alle trappen waar de traptreden direct licht ontvangen, iedere niveauverandering in een gebouw, etc.

Het aanbrengen van nooduitgang verlichting is geen eenvoudige klus omdat er wettelijke voorschriften gelden. Daarnaast moet de noodverlichting vaak ook aan bouweisen voldoen. Beyer Installatie adviseert u graag over het aansluiten van uw noodverlichting. Indien gewenst maken we een compleet noodverlichtingsplan voor uw gebouw.

Neem contact met ons op

Noodverlichtingsplan

Een noodverlichtingsplan is feitelijk een stappenplan dat doorlopen moet worden bij de installatie van de noodverlichting in een gebouw. Met dit plan helpen wij u een goed beeld te krijgen van alle risico’s die zich rondom uw bedrijfsgebouw bevinden als het aankomt op de noodverlichting. We kijken onder andere naar alle verblijfsruimten in uw gebouw en in hoeverre de werkplekken een hoger risico vormen bij eventuele ontruimingssituaties. Daarnaast kijken we naar de verlichting van de huidige vluchtroute(s) en hoe deze routes op dit moment worden aangeduid.

Het liefst worden wij als experts op het gebied van nooduitgang verlichting al betrokken bij de ontwerpfase van een noodverlichtingsinstallatie. We kunnen op deze manier in meerdere opzichten energiebesparingen realiseren. We kunnen dan namelijk verschillende voorstellen doen m.b.t. de armaturen (er zijn b.v. ‘onzichtbare’ armaturen), led-noodverlichting (energiezuinig én onderhoudsarm), het al of niet kiezen voor 1 centrale noodvoorzieningsinstallatie (bij grote gebouwen is het jaarlijks onderhoud dan vaak eenvoudiger en dus goedkoper), et cetera. Door tijdens het voortraject slimme keuzes te maken, realiseren we samen met u zowel energie- als kostenbesparingen.

Controle en onderhoud van de nooduitgang verlichting

Conform het Bouwbesluit 2012 is het aanbrengen van noodverlichting verplicht. De jaarlijkse controle van de noodverlichting is eveneens verplicht. Deze controle wordt uitgevoerd om te kijken of de noodverlichting nog voldoet aan alle eisen. Een goed functionerende nooduitgang verlichting is essentieel en kan mensenlevens redden. Wij nemen graag u de zorg van deze jaarlijkse ronde inspectie noodverlichting uit handen.

Tijdens de controleronde beoordeeld onze noodverlichtingspecialist de technische staat van de noodverlichtingsinstallatie. De jaarlijkse inspectie moet gezien worden als een nulmeting die de basis vormt voor het periodieke onderhoud. Met periodiek onderhoud bent u er zeker van dat de noodverlichting ook een jaar lang goed functioneert.

Nooduitgang verlichting door Beyer Installatie

Beyer Installatie installeert, controleert en onderhoudt de noodverlichting voor diverse instanties zoals:

  • Vereniging van Eigenaren (VVE’s)
  • Technische diensten
  • Bedrijven

Wilt u meer weten over onze dienstverlening rondom nooduitgang verlichting? Bekijk het project Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente in Nieuw-Beijerland.

Vrijblijvende offerte? Wilt u meer weten over noodverlichting of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0186 - 69 30 99 of vul ons contactformulier in.

Neem contact op

Neem contact op