Onderhoud noodverlichting

Het is van essentieel belang dat u bij calamiteiten kunt rekenen op goede noodverlichting. Dit zorgt ervoor dat uw bedrijf of woning verlicht blijft bij stroomuitval. Maar om te allen tijde op goed werkende noodlampen te kunnen vertrouwen, moet u deze wel periodiek onderhouden. U kunt het onderhoud noodverlichting met een gerust hart uitbesteden aan de gespecialiseerde elektriciens van Beyer Installatie. Wij helpen u graag! 

VRAAG HIER NOODVERLICHTING ONDERHOUD AAN

Waarom moet u uw noodverlichting onderhouden?

Voor de veiligheid van u en uw medewerkers, is het van groot belang dat u de noodverlichting in uw bedrijf goed onderhoudt. Daarnaast is het wettelijk verplicht om de vluchtrouteverlichting te inspecteren en te onderhouden. Zo stelt het Bouwbesluit dat ‘de aanwezige noodverlichting adequaat beheerd, onderhouden en gecontroleerd moet worden’. Naast de jaarlijkse inspectie of de vluchtrouteverlichting voldoet aan alle gestelde eisen, is noodverlichting onderhoud dus minstens zo belangrijk. Dit onderhoud verzekert u ervan dat de noodlampen te allen tijde goed functioneren.

Wat doet de monteur tijdens het noodverlichting onderhoud? 

Noodverlichting onderhoud moet dus periodiek worden uitgevoerd. Dit kan in de vorm van reactief onderhoud, wanneer er uit een jaarlijkse inspectie blijkt dat bepaalde functies niet naar behoren werken. Daarnaast is het ook mogelijk om de noodverlichting preventief te onderhouden. Tijdens het noodverlichting onderhoud voert een vakkundige monteur de volgende handelingen uit:

  • Noodlampen visueel controleren 
  • Lampen en armaturen schoonmaken 
  • Lampen en accu’s onderhouden en indien nodig vervangen 
  • Centrale installatie onderhouden

Daarnaast werkt de monteur het logboek bij tijdens het noodverlichting onderhoud. Het onderhoudslogboek bevat alle informatie over de noodverlichting: zowel de productinformatie van de fabrikant als de resultaten van eerdere onderhoudsbeurten zijn hierin terug te vinden. Een goed bijgehouden logboek helpt de monteur bij het uitvoeren van het noodverlichting onderhoud. 

Onderhoud noodverlichting Beyer Installatie

Wanneer moet u noodverlichting onderhoud uitvoeren?

Zodra de lampen en accu’s aan vervanging toe zijn, is het tijd om onderhoud te plegen aan uw noodverlichting. Hoe lang deze lampen en accu’s meegaan, verschilt per soort: TL- lampen en -armaturen vervangt u ieder jaar, terwijl LED noodverlichting doorgaans vier jaar onderhoudsvrij is. 

Wij raden u aan om het noodverlichting onderhoud in te plannen tijdens of na de jaarlijkse inspectie. Uit het inspectierapport blijkt namelijk of het noodverlichting onderhoud noodzakelijk is en welke onderdelen de monteur eventueel moet vernieuwen. 

Noodverlichting onderhoud door Beyer Installatie

Beyer Installatie is dé specialist op het gebied van elektrotechnische werkzaamheden, waaronder noodverlichting onderhoud. Zo installeren, controleren en onderhouden onze vakkundige elektriciens de vluchtrouteverlichting van talrijke VVE’s, bedrijven en technische diensten. Ook helpen wij u graag met uw noodverlichting onderhoud!

Wilt u meer weten over noodverlichting onderhoud of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via 0186 - 69 30 99 of vul ons contactformulier in.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Neem contact op