Inbraakmethoden

Inbrekers zijn in de loop der jaren steeds creatiever en brutaler geworden. Traditionele inbraakmethoden waarbij ruiten worden ingegooid komen steeds minder vaak voor. Dit komt omdat de kans om gehoord en gepakt te worden hierbij zeer groot is. In onze ogen is kennis een zeer belangrijke manier om inbraken te voorkomen. Om deze reden hebben wij de meest voorkomende inbraakmethoden op een rij gezet, zodat u weet wat u hieraan kunt doen of hoe wij u kunnen helpen om de beveiliging van uw huis of bedrijf optimaal te maken.

Download onze brochure

Naar binnen met vlotte praat

Een zeer populaire inbraakmethode is wanneer u gewoon in huis bent. De deur wordt door de bewoner opengedaan en de inbreker kan gewoon binnen lopen. Een vlotte babbel, een betrouwbare uitstraling en een goed excuus is het enige wat de inbrekers nodig hebben. We horen vaak dat deze indringers zich in eerste instantie voordoen als iemand anders, bijvoorbeeld thuishulp, collectanten of pakketbezorgers. Deze manier van inbraak wordt voornamelijk uitgevoerd bij de meest kwetsbare groepen. 

Hoe kan dit voorkomen worden?

Een zeer effectieve beveiligingsvorm tegen deze inbraakmethode is door een opzichtige camera te installeren. De inbrekers willen niet herkend worden en kunnen bij deze inbraakmethode niet tot nauwelijks gebruik maken van camouflage. Camerabeveiliging is een van onze specialismen en wij helpen u hierbij uiteraard graag. 

Download onze brochure

Andere veelvoorkomende inbraakmethoden

Naast de wel bekende babbeltruc komen wij in ons werk vele andere inbraakmethoden tegen die door indringers gebruikt worden om toe te slaan in uw woning of uw bedrijf. 15% van de inbraken wordt gedaan door middel van cilindertrekken of ook wel kerntrekken genoemd. Bij deze inbraakmethode wordt de cilinder (het uitstekende stukje van uw slot) met speciaal gereedschap geforceerd. Binnen enkele seconden in de inbreker binnen. 

Flipperen en insluipen

Een andere veelgebruikte inbraakmethode is het zogenaamde flipperen. Hierbij wordt een plastic pasje gebruikt waarmee de inbreker gemakkelijk de deur kan opendoen door de sleuf open te drukken met het pasje. Dit is een van de inbraakmethoden die voorkomen bij 'nalatigheid' van de bewoner/eigenaar van het pand. Flipperen kan alleen als de deur namelijk niet op het slot zit. Insluipen is ook een voorbeeld van de zogenaamde nalatigheids inbraakmethoden en gebeurt als de indringer gewoon uw huis/bedrijfspand binnenkomt zonder in te hoeven breken. Dit kan kan via een openstaande deur of een openstaand raam. 

Alarminstallaties voor een veilig gevoel

Vooropgesteld: een inbraak is niet te voorkomen. Er wordt dan ook vaak gezegd: "Als we binnen willen komen, komen ze echt wel binnen!" Er zijn dan ook legio voorbeelden van inbraakmethoden buiten de hierboven genoemde voorbeelden. Maar u kunt wel degelijk iets doen aan inbraakbeveiliging en uw gevoel van veiligheid vergroten. Beyer Installaties helpt en adviseert u hier graag bij. Zo kunnen alarminstallaties voor uw huis of een speciale alarminstallatie voor uw bedrijf al een heel veel angst bij u wegnemen. Beyer Installatie is de expert op het gebied van alarminstallaties; we laten u graag enkele voorbeelden zien. Zo kregen we vrij recent de opdracht om een complete elektro installatie, inclusief alarminstallatie, aan te leggen. Ook mochten we onder andere een inbraakinstallatie installeren bij bakkerij Dam

Camerabeveiliging in de strijd tegen diverse inbraakmethoden

Beyer Installatie verkoopt en installeert meerdere soorten beveiligingscamera’s. Onze beveiligingsspecialisten hebben zich bekwaamd op het gebied van camerabeveiliging met het door de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven verstrekte bewijs van vakbekwaamheid (VEB Erkend Beveiligingsbedrijf) als resultaat. 

Advies op gebied van inbraakbeveiliging?

Indringers blijven nieuwe manieren bedenken om in huizen of bedrijven in te breken. Als expert op het gebied van beveiliging blijven wij ons ontwikkelen om ongewenste personen in uw woning of bedrijf steeds een stapje voor te zijn.

Wilt u ook uw bedrijf of woning beveiligen tegen een van de vele inbraakmethoden? Of wilt u graag meer informatie ontvangen over onze dienstverlening op het gebied van beveiliging? Neem dan contact op. Onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden en wat wij voor u kunnen betekenen.

Neem contact met ons op

Neem contact op

Deze content is alleen beschikbaar nadat je cookies hebt geaccepteerd.
Cookievoorkeur wijzigigen